Uw online diensten goed geregeld !

Online Desktop

Met Desktop as a Service (DaaS) kunt u online werken via uw eigen desktop, inclusief alle applicaties. Deze worden door onze technici centraal beheerd op een professionele server in ons beveiligde datacentrum. U merkt daar in de praktijk niets van: u logt in, en gebruikt uw software als vanouds via uw desktop. Wat u wél merkt, zijn de bijbehorende voordelen van extern serverbeheer en kostenbesparingen.

Desktop Online voorziet in een desktop met applicaties en opslag die altijd beschikbaar zijn. Overal waar u inlogt, heeft u dezelfde look-and-feel, dezelfde applicaties en dezelfde data.

Met Desktop Online verplaatst u de verantwoordelijkheid van het beheer en de installatie van de software op uw computer naar Point2IT. Uw hele bureaublad is uw probleem niet meer. U hoeft zelf geen dure software meer aan te schaffen. Voor een dagelijks bedrag per Desktop kunt u verschillende applicaties zoals Microsoft Office simpel activeren.

Daarnaast kunt u files zowel op uw Desktop Online schijfruimte plaatsen, als op uw eigen computer. Er is geen merkbaar verschil, behalve dat uw Desktop Online opslag overal en altijd voor u beschikbaar is, en regelmatig gebackupped wordt.

Online Backup

Uw data vormt het levensbloed van uw bedrijf of organisatie. Uw bedrijfsprocessen stoppen vrijwel direct zonder deze data. U moet er vast niet aan denken dat er data verloren raakt. De beveiliging van data is daarom van groot belang en een continue aandachtspunt. Een recente en betrouwbare backup is uitermate belangrijk. De groei van de hoeveelheid data en de complexer wordende systemen maken dat echter steeds lastiger. En het kost steeds meer tijd en investeringen. Hier kan cloud of online backup de perfecte oplossing zijn.

Bij online backup services wordt de backup op een externe locatie, een datacenter, gemaakt. Bij storing in uw eigen IT omgeving, bij brand of inbraak: in alle gevallen is uw data gebackupt. En snel weer beschikbaar. Geen gedoe met tapes, steeds hogere investeringen en beheer. Het werkt eenvoudig. Eenmalig worden uw voorkeuren ingesteld. Vanaf dat moment verloopt de backup volledig automatisch. Het systeem verstuurt dagelijks een rapport via email, zodat u altijd op de hoogte bent van de kwaliteit en volledigheid van de backup. Zo heeft u nergens omkijken naar en hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de backup. En gebeurt er iets waardoor u uw bestanden wilt herstellen? Dan is één druk op de knop voldoende.

De backup start op een door u aangegeven moment. Het systeem stuurt de gegevens versleuteld en gecomprimeerd via Internet naar het datacenter. Hier worden uw gegevens uitstekend beveiligd opgeslagen.
Snel backup maken en herstellen
Point2IT maakt gebruik van de allernieuwste technologieën en software voor online backup services. Zo bent u er zeker van dat u uw data altijd veilig en snel kunt herstellen. Als u dat wenst, leveren we uw bestanden zelfs op een USB harde schijf. Zo heeft u altijd binnen een paar uur uw gegevens weer terug.

Hosted Exchange

Wilt u ook altijd en overal toegang tot uw e-mail en agenda? Met Exchange Online heeft u contact met klanten en collega’s wanneer u dat het beste uitkomt. U werkt veilig op elk apparaat, want uw e-mail staat veilig in de cloud van Microsoft. Bovendien krijgt u gratis hulp op afstand bij de basisinstallatie, zo kunt u direct aan de slag.